Sedan våren 1974 tillverkar Ockelbo-varvet också segelbåtar. Vår strävan är bygga bevisat bra segelbåtar i små- och mellanbåtsklassen. Nu bygger vi tre olika modeller, OS19, OS14 och Distance Jr. Alla konstruerade av kända båtritare. Vår designer av OS19 heter Leonardo De Costa, en välkänd engelsk konstruktör. John H.V. Lindblom från Finland är ”pappa” till OS14 och Distance Jr är ritad av Catamaranspecialisten Pierre Wahlgren.

 

OS19

En modern snabbseglare.

Bra mycket större än en Stortriss och inte så mycket mindre än en Olsson 22. Jämför själv! Du kommer att falla för hennes mycket goda segelegenskaper, de vackra linjerna, väl planerade utrymmen och många praktiska lösningar. En snabbseglare! Pröva komforten i sittbrunnen. OS19 är utrustad med s.k. rullfock — en fin praktisk detalj. Du Får också 4 fullängdskojer, om du väljer OS19, plus en riktigt hygglig pentrylösning, som inte stjäl utrymme i kabinen. Sammanfattningsvis kan man säga, att i OS19 presenteras en fullvuxen seglare till ett pris, som inte ens är hälften av det pris, som Du måste betala för en IF-båt. Man kan ju också vända på det. Du får 2 st. OS19 för samma pris som för 1 st. IF-båt, Sen är det bara att själv göra en värdering.

En sak är säker — Du blir förtjust i Din OS19.

 

Standardutrustning: Mast och bom av lättmetall. Storsegel och Genuafock. Rullfocksutrustning. Kraftiga däcks- och segelbeslag. Alla nödvändiga fall och skot. Lanternor. Batterilåda och huvudströmbrytare. Belysning i kabin. Eleganta och kraftiga kabindynor. Stävbeslag med rulle. Ankarlåda. Gott om stuvningsutrymme. 700 l. flytmaterial av polyuretan. Däcket byggt i sandwichkonstruktion. 4 fullkojer. Hela kabinen inklädd med vinyl.

Extra utrustning: Spinnaker med bom, pulpit. motorföste, pentrylåda. bord.

Längd: 5,65m. Länd v.l.: 4,58m. Bredd: 2,20m. Vikt: 900kg. Kölvikt: 280kg. Segelyta: 15,5kvm Djupgående: 1,20m.

 

OS14

Segelbåten för båda mor och far och barnen.

Vill Du använde båten för fiske? Vill Du ro? Kanske Du vill ha en roddbåt med en 4 hk. utbordare? OS14 ger Dig detta plus en möjlighet till riktig segling. Kappsegla gärna med andra kombiseglare. Observera ett OS14 är an konstruerad segelbåt och ej en ombyggd roddbåt. Ta Dig en ordentlig titt. Vi tror att Du får svårt ett hitta an vackrare, mera välbyggd och bättre utrustad liten kombiseglare. Handupplagd kvalitet rätt igenom.

Ett extra plus. När Du seglar kan Du ha motorn monterad i den sidoförskjutna motorbrunnen.

Längd: 4,20m. Bredd: 1,65m Vikt: 175kg. Segelyta: 8,20kvm. Motor: 2 – 4hk.

 

Distance Jr.

Snabb, stadig och rasande kul att segla.

Catamaraner är kända för snabbsegling. Den nya lilla ”cattan” från Ockelbo är inget undantag. Ungdomar, som normalt seglar i den populära Optimistklassen, fick vara med och testa Distance Jr. Deras solvargsleenden efter provseglingen är oförgätliga. Större lycka får man leta efter.

 

Säkrare segling får man också leta efter. Båten går plant i vattnet även i kraftig blåst, Många andra plus. Lätt att transportera med sig på biltaket. Lättrodd och stadig som bad eller fiskeflotte, En fart av c:a 8-9 knop med en 4 hk snurra. Aven bekväm för ert vuxen att segla. Perfekt som släpjolle. Motståndet i vattnet minimalt. Lätthanterlig. Vikt ca. 60 kg.

OS19
OS19
OS14
Distans Jr. (dålig bild)