Kvalitets information


Erfaren tillverkare


Ockelbo Lundgren började bygga glasfiberbåtar 1957 och är med andra ord en av landets äldsta glasfiberbåtstillverkare. Fabriken kan alltså sitt jobb. Ett starkt skäl för att du skall köpa en Ockelbo.


Svenska kvalitetsbåtar

Alla Ockelbobåtarna är byggda i Sverige (detta skrivet före 1972) En svensk båt för en svensk. Inte bara för att de görs i Sverige utan också därför att Ockelbobåtarna är byggda för vårt klimat. Robust material och beprövade konstruktioner.

Handupplagda kvalitetsbåtar

Ockelbo byggs enligt handuppläggningsmetoden, den bästa tillverkningsmetoden för en säker produktion. Ett rent hantverk. Varge glasfibertråd är lagd manuellt. Med denna metod vet man exakt hur mycket material man har överallt i båten. Det tycker vi är viktigt. Det ger kontrollerbar kvalitet. Visst går vi mot strömmen, när nästan alla andra sprutar sina båtar idag.

Materialdeklaration

Skrov i glasfiberarmerad polyester. Botten är förstärkt med inlaminerade längs- och tvärgående profiler, akterspegel med inlaminerad marinplywood, däcket med inlaminerad distansmaterial och tvärgående profiler. Tillverkas enligt handuppläggningsmetoden för jämn och hög kvalitet.

Mjukplanande

Genom Ockelbo-båtarmas konstruktion med dubbla V i botten går båtarna mjukt genom sjön.
Vid höga farter går endast på mittdelen medan den vid lägre farter sjunker ner på sidsektionerna och behåller lätt sitt planingsläge. Ockelbobottnen ger förutom fina sjöegenskaper även mycket god driftekonomi.

Ockelbo fabriken 20 år

Det är nu 20 år (skrivet 1977) sedan Erik Lundgren började arbeta med glasfiberarmerad plast. Till att börja med gjorde han och hans medarbetare bilkarosser – en Ferrariinspirerad skapelse, som monterades på allehanda chassin såsom Volvo och Volkswagen. Den första båten var en 15-fots sportbåt vid namn Mo-Båt, som fortfarande kan synas på sjön. Därefter följde Sea-Fun, Riviera, T13, T14, B14, C18, C20, T16 med flera.

20 år är en lång tid, som ger mycket av erfarenhet och kunnande. Ockelbo Lundgren AB var ett av de första företagen i landet som började en seriemässig produktion av glasfiberbåtar. Ingenting ersätter erfarenhet när det gäller ett hantverk som båtbyggnation. Du kan med andra ord lita på Din Ockelbobåt.

Under 1976 ändrades firmanamnet till Ockelbo Båtar AB