HT19, C19, S19

HT19
Allroundbåt med liggplats för fyra

HT19i, är båten för hela familjen. Den är lika idealisk för vattenskidåkning, fisketurer, som för övernattning.

Dessutom ger den nya Ockelbo-bottnen sjöegenskaper långt utöver det vanliga. Mjuk och behaglig gång. God stabilitet, lättplanande och driftekonomisk är kännetecken för den nya Ockelbo-bottnen.
I jämförelse med konventionella kabinbåtar är hartoppbåten att föredra, då den saknar mellanliggande skott och dörr, och ger därför båten större fria utrymmen. Soltaket i hartoppen, de mycket goda stuvningsutrymmena, de stora fria utrymmena, den utmärkta suffletten, är detaljer som man sällan finner annat än på betydligt större båtar.

Versionen med fasta säten är lämplig då båten skall användas som övernattningsbåt, då denna version har mycket goda stuvningsutrymmen för proviant, gasolkök, servis, kläder mm. Versionen med fällbart babordssäte och fast styrbordssäte är lämplig, då båten skall användas som dagturbåt.

Ockelbo HT19u, är utombordsversionen av ovanstående båt. Förutom motor och bensintank med tillbehör, har HT19u samma utrustning, och kan erhållas i båda sätesversionerna.
Standardutrustning version 1: Sufflett, lanternor, däcksbeslag, vindrutetorkare, flaggstång med fäste, paddel, batteri, två kojer med dynor, två fasta säten med pentry och klädskåp, teleflexstyrning, enspaksreglage, bränsletank av rostfri plåt och elektrisk bränslemätare.

Standardutrustning version 2: Sufflett, lanternor, däcksbeslag, vindrutetorkare, flaggstång med fäste, paddel, batteri, två kojer med dynor, på babords sida fällbart rygg-mot-ryggsäte, på styrbords sida fast enkelsäte, teleflexstyrning, enspaksreglage, bränsletank av rostfri plåt och elektrisk bränslemätare.

Som extra tillbehör kan pentry- och bordskåp, infällbart i däckssidorna, erhållas till version 2.

Längd: 5,60m. Bredd: 2,10m. Vikt med motor 770Kg.
Motor: Volvo Penta Aquamatic 115hk. Tank: 115 lit.
Fart med standardmotor: ca 30 knop.

C19
Idealisk för barnfamiljen.

Det är inte alltid soligt och varmt väder så att alla kan sitta ute. Särskilt på för- och eftersäsongen kan det vara skönt att ha en bekväm kabin och en ombonad ruff att krypa ner i. Har man barn är det nära nog ett krav, inte minst om familjen tycker om att gå på långtur.

C19 har blivet mycket omtyckt bl.a. därför att den är så barnvänlig. Det märks knappt om man går på skarndäck – inte ens när båten ligger stilla, så styv är den. Och ungarna kan busa hur mycket dom vill (och får för pappa och mamma) i ruffen utan att störa omgivningen. Det finns ju en dörr att stänga. Inredningen är oöm och ändamålsenlig och det finns gott om plats överallt.

C19 är en praktisk och trivsam familjebåt. Tillräckligt stor för att ni bekvämt ska kunna göra långa strövtåg i det yttersta kustbandet. Tillräckligt liten för att ni med lätthet ska kunna manövrera den i hamnar och badvikar.


Längd: 5,60m. Bredd: 2,10m. Vikt med motor 860Kg.
Motor: Volvo Penta Aquamatic 115hk. Tank: 115 lit.
Fart med standardmotor: ca 30 knop.


Jonas Fredriksson från Gecea Euro Trading AB, var i Port Cogolin i Frankrike ( nära St-Tropez och Cannes ) å fick se denna båt.

Bland annat så installerade Ockelbo många båtar original med trimplan från Gecea Euro Trading AB.

S19i
Båten för sportfiskaren.

S19i, är båten för sportfiskaren som snabbt vill komma ut till fina fiskevatten. Sommarstugeägaren som vill se sig om i skärgården, vattenskidentusiasten, och för hela familjen. Med den nya Ockelbo-bottnen, som kännetecknas av mjuk och behaglig gång, god stabilitet, lättplanande och driftsekonomisk, är Ockelbo S19i den idealiska sportbåten. Den har sjöegenskaper långt utöver det vanliga.

Den delbara suffletten, som med sin softtop ger utmärkt skydd för främre sätena vid gång, och helt uppmonterad ger den utmärkt skydd mot regn och blåst för hela sittutrymmet, är av högsta kvalitet. De mycket goda stuvningsutrymmena, och de mycket goda fria utrymmena är andra egenskaper som utmärker S19i.

Versionen med fasta säten ger fördelar beträffande stuvningsutrymmena för proviant gasolkök kläder m m, vid övernattning, i jämförelse med versionen med fälbart babordssäte och fast styrbordssäte, som mer är lämpad som dagturbåt.

S19u, är utombordsversionen av ovanstående båt. Förutom motor och bensintank med tillbehör, har S19 u samma utrustning, och kan erhållas i båda sätesversionerna
Ht19 -66
HT19 -70 anorlunda tak
Version 2, Fällbara stolar
C19 Cabin
Utrymet i ruffen och sittbrun
S19
S19 tävlingsverion