DC 21 1979 NY MODELL REPRESENTATIV DAYCRUISER


DC 21 har för året fått en helt ny överbyggnad, som bl.a. ger en rymligare kabin. Nytt er också en ankarlåda under fördäck och en manlucka i fördäcket. Bottenkonstruktionen är densamma som tidigare.

DC 21 är an representativ Daycruiser med gott om plats ute, sittbrunnen och med rymlig och bekväm ruff. En härlig båt för långfärdsturer. Imponerande sjöegenskaper.

DC 21 har år också fått en ändrad inredning sittbrunnen Pentryskåpat av teak är placerat på babordssidan bakom stolen. 21 fotaren fungerar väl med en 130 hk motor — fart ca 26 —27 knop. Man kan också åka relativt sakta i planfart, vilket är bra bevis på en lyckad bottenkonstruktion . I ruffen sover 2 vuxna och ett barn bekvämt.

På aktersoffan har man i nödfall också två sovplatser. DC 21 år båten som banat vägen för Ockelbos betydande export. Så den står sig val vid en jämförelse med andra båtar, i utlandet och här hemma. Svensk kvalitet er inte bara ett slagord utan verklighet när Du syner 21-fotaren från Ockelbo.

Standardutrustningen; Tanken rymmer 170L V-soffa med dynor i ruffen, kabinbelysning, pentryskåp. fällbart bord, flyttbar ryggdyna vid aktersoffan, gott om stuvningsutrymme, sladdlampskontakt. dörrar av teak, klädskåp och förvaringsskåp i ruffen.

Extra utrustning. Insumatic trimpian, toalett av typ Simpson & Lawrence nr 400. 42 L kylskåp.

DC21 1967
DC21
DC21