601. Håkan Berggren, Onsala
DC 21

1976 års modell, AQ170 med 280-drev. Köptes sommaren 2011, har aldrig varit mer nöjd med en båt. Totalt 4 övernattningar med familjen.

602. Folke Andersson, Söderhamn
S19
Köpte båten häromdan (maj 2012) i Kungsbacka. det är ett renoveringsobjekt utan motor . Har för avsikt att ställa den i ordning på några års sikt . Det här blir min fjärde Ockelbo. Köpte min första 1979 en Dc 21 av 1971 års modell . Sedan har det varit en b15 och en Dc 21 till genom åren. Vill gärna komma i kontakt med någon som vet var man kan få tag i orginaldelar mm.

603. Victoria Bäckström, Ekerö
DC 31
Jag och min kille köpte våran båt på pampars marina förra våren, underbar båt. Vi är intresserande av historien kring dc31/lasall31, skulle vara kul om någon har någon historia kring båten.

604. Björne Johansson, Åkersberga
DC 21
Tror att det är en 83a men vet inte säkert! Special byggd tror ja , efter som det är teak däck i den som är orginal.. Varvet har bytt motor i henne så det är nu en VP v6 220 Hk med nytt drev duopropp.

605, Micael Nilsson, Halmstad
HT 16
Vet inte riktigt hur gammal den är när jag köpte den var skicket inte det allra bästa. färgen var Gul det gott om sprickor i golvet samt de längsgående balkarna var spräckta på ett par ställen, det satt en 50 hk monterad. jag delade båten i tre delar, skrovet gjordes rentsamt förstärkte jag de längsgående balkarna med galvaniserad bockade plåtbalkar som har limmats och skruvats dit, sedan plaststade jag in balkarna som ytterliggare förstårkning, likaså aktern är höjd och förstärkt, har höjt den för att min nya motor har 25 " rigg och väger mycket en Yamha fyrtakt på 171 kg. golvet / inredningen som var spräkt har rengjorts lagat all sprickor samt lackerats i grått. Hardtobben var hel och fin så den har slipats och fått ny lack brecis som skrovet har de lackats med Biltemas tvåkomponents färg hela båten grundades först med en riktig epoxyprimer. det som återstår är att klä om dynorna samt montera motorn samt dra ny el.

606, Jan Nordström, Ljungby
Lux Futura
Tackar för senast, trots att det var några år sedan. Det var en oförglömlig träff ni ordnade i vackra Ockelbo då ni hade 50 årsjubileum där då vi fick åka på sjön och i en vacker kanal. Jag har fortfarande kvar min båt o använder den ganska flitigt varje år. Det var trevligt att ni har startat upp hemsidan igen, hoppas att det kommer att funka o att man kan få se massa trevliga båtar o reportage.
Själv har jag renoverat lite motorcyklar o en Buick Special Riviera 4dr HT1956. Men jag har även börjat påen Selco Rival ca 1966,det är kanske inget att visa här på erat forum men jag räknar med att ha den klar om några veckor.

607. Peter Svensson, Stockholm
DC 21
Min första båt, inköpt idag. (30/5 -12) Blir spännande.

608, Stefan Alexandersson, Enskede
B16 S

Köpte den 2012 , vet inte årsmodellen.

609. Lars Hansson, Malmö
Din e-postadress lars.hansson@judo.se
T16 u
Har precis köpt den (Maj 2012) som ett sommarprojekt. Det är ett riktigt lik som har farit illa av vanvård ett antal år ute utan skydd och tillsyn. Trevlig båt som jag ska försöka renovera upp till originalskick så långt det går. Den är gul, eller i vart fall verkar ha varit detta!
Tyvärr så saknas typplåten så jag kan inte se vilket tillverkningsnummer eller år det kan vara.

Någon som vet när de gula tillverkades?

Någon som har överblivna originaldelar?

Någon som har interiörbilder i närbild?
Kan man få tag i någon form av originalbrouschyr?

Någon som vet var man kan köpa delar?

610, Henrik Nyman. Östhammar
 C20


Har nyss köpt båten och premiärturen slutade med en trasig topplockspackning pga okunnig tidigare ägare.

611, Peter Hillblom. Hofors
B14DL
Efter mycket letande hittade jag till er sida där jag kunde få det bekräftat att båten som jag hittade i skrotskick och sedan renoverade är en Ockelbo B14 Deluxe.

 

Med start från botten av hemsidan ser ni hur den förändrats från skrot till funktionell båt.
http://hoforsbloggen.se/?cat=350

Riktigt roligt att det är en lokalt tillverkad båt.

612. Jimmi Lindskog, Skoghall
C20
Köpte den i Stockholms trakten 2011.
Det är VP230- 270 i den. Något klen motor, men jag ska prova byta till en annan prop så blir det nog bra ändå. Motorbyte kan dock bli av i framtiden. Hade en T17i innan denna och är hur nöjd som helst med det bytet! Passar oss med en båt där man prioriterat den stora öppna sittbrunnen, det är ju där man är på turen, sova behöver man ju inte så stor plats till ;) Fick nytt kapell uppsytt i höstas som jag har satt på nu, så nu är det tätt och snyggt.

Stort tack till Almgrens möbeltapetsering i Skoghall Värmland, som sydde det.

613, Markus Klasson. Ösmo
HT19
Är nybloven ägare till en ht19 i skapligt skick. Efter några år i en Gilbert 21 med bara fart i syfte va det dax för en familjebåt. Håller just nu på att byta motor och drev till csb 355 med ca 280hk och elle alpha gen ll drev.

614. Jens Lundholm, Strängnäs
Ockelbo/Croupier 24 HT?


Vet inte så mycket om båten just nu, fått tips om denna sida och att de kan finnas info här.
VP AQ145 Drev 280

615. Pierre Pettersson, Västervik

T15 Riviera
Det är en T15 från 1965. Viss renoveringsbehov. Motorn är en Mercury 40hk -78.

616. Christian Nilsson, Stora Vika
S19u
Köpte båten billigt i risigt skick med en 140hk v4 johnson. har rustat upp båten med nya durkar och all el är ny draget och en nya fast tank är installerat med tankmätare. och sett över motorn en del, nu är de helt ok.
Framtida planer är att byta ut stolar och soffa till nytt, och eventuellt bygga ut instrument brädan i båten för att kunna inreda en förpik.

617. Per-Ola Pettersson, Tumba


 B16


Köpte båten på -80 talet (tror det var -84) av Skanstulls Marin . Tror den är från 74 (orange) och motorn är en Johnson 70 hk från -83.

618. Stefan Kälfors, Stockholm

 

HT19

 

1968 Version 2, med B20 motor på 115 hk.

619. Björn Krantz, Strängnäs


Croupier Player


Berätta om båten Det kommmer.

620. Mikael Larsson, NackaT17IDL

Båten var med på Veteranmässan i Bollnäs 2012 den 14:e juli. Det mesta på henne är i original med AQ-100-drev och AQ-130 motor dock renoverad. Spruckna klädslar skulle jag vilja göra något åt samt att skapa ett enklare hamnkapell. Hon glädjer oss dagligen på vår semester och drar villigt hela familjen på vattenskidor, dock inte samtidigt.

Klubben Tackar ödmjukast för att Ni ville ställa upp och låna ut båten.
Stort Supertack!