401. Michael Johansson, Vallentuna

 

T15 Riviera 1961, med orginalmotor 40hk Johnson båten köptes i maj 2008. Har gått i Östersund enl förra ägaren, båten verkar orenoverad.

402. Henrik Sjölin, Björklinge

T17 De Luxe. Har precis köpt min drömbåt i förra veckan. Juni -09. Hämtade den i Säva norr om Göteborg. Förra ägaren hade haft den sen -02 då han i sin tur köpte den från Fäjestaden. Den är utrustad med en nyrustad AQ130c och 270T drevet samt powertrim. Trimplan och brytarlöst tändsystem är också monterat.

Med på köpet fick jag en kul tidsenlig försäljningsbroschyr.

403. Johan Struwe, Stockholm

Vår DC 21:a är från 1981, motorn en VPAQ431 GI från 1998. Aktuella projekt är däcksluckan och avbärarlisten. Tycker att ockelboklubben (liksom coronet) borde verka för rabatterad försäkring hos Atlantica. Vad sägs ?

Ockelboklubben svarar: Bra förslag, ska undersöka saken.

404. Thorbjörn Åberg, Stockholm

 

DC21. Har precis köpt båten så har inte så mycket att berätta om den ännu. Lyckliga är vi i alla fall, jag och Anna.

405. Fredrik Maxstad, Kristinehamn

DC-21 1974. Vi köpte båten i sjötorp sen hösten 05. Motorn är en Mercruiser 140 hp med Alfa one drev. Marchfart 20-21 knop, drar ca 0,9 dist max ca 28 knop. Penryt borttaget = mer plats. Har satt i diskho mittemot org.bordet o monterat ner köket i skåpet framför pass.stol.

406. Alexander Evert, Nyköping

C21 -68. Har precis fyndat en Ockelbo C21. Det ska vara en 68a enligt uppgift men det behöver inte stämma. Hittar ingen bild här på en exakt likadan. Finns en del c21 men ingen som ser ut som min. Det sitter en dålig B20 i men planen är att lägga i en AQ171 med tillhörande drev. Det är i alla fall ett renoveringsobjekt som ska få nytt liv. Den har stått en tid på varvet där jag jobbar och jag fick köpa loss den för en försumbar summa.

407. Sebastian Tjernberg, Sigtuna

Ockelbo HT19 och HT15.

Har en HT15 som jag inte använder specielt ofta på grund av nyinköpt HT19. Som jag har renoverat toppen, bytt kam med mera på. Uvändigt är den inte världens snyggaste det som är gjort utvändigt är ett nytt kapell. Ska poleras upp i vinter. Båten gör 25,9 Knop GPS mätt, rolig att fiska med.

408. Björn Qvist, Sollebrunn

HT 16

En gammal fin båt som nu har fått lite omsorg, nya dynor ny färg mm, ska sjösätta idag,(9/7 -09) spännande, på aktern sitter en yamaha 40 hk.

409. Erik Alm, Uppsala

DC 21

Nr 77191,B30 170-AQ 280.I hyfsat skick hoppas jag. Kommer att renovera lite under vintern då hittar jag säkert saker som gör att jag kommer att behöva tips från andra medlemmar.

410. Johan Tofftén, Skärholmen

C20

Köpte båten i Tranås, B30 motor med 270 drev, ombyggd till sötvattenkylning, vet inte så mycket mer just nu.

411. Mikael Larsson, Älvsjö

T16U, Yamaha 60 hp. En lättgående sjösäker båt. Har rustat båten efter några års uppehåll. Bytt teleflex styrkabel och kulled. Pettersson i Gävle har allt! Båten ligger 25 km norr om Gävle. Den ska få nytt kapell och ny klädsel till soffan bak. Som tillfällig hamnkapell har jag en pressening från rusta för 29 kronor.

412. Thomas Holmgren, Lidingö

S19i 1973 vit med rött band och blått kapell, Renoverad B20 med 100 drev. Inredning och instrument blandat från -73 och framåt. Dynor i förpiken där alla tre barnen får plats. Köpt somaren 2009.

413. Günter Richter, Västerhaninge

C 19. Blev med båt för 10 år sedan ihop med 2 vänner i Sandviken. Sedan några år är jag ensam ägare. Båten såldes till oss som en C19, Årsmodell ca mitten 70-tal enl tidigare ägare. Båten hade stått uppställd i ett antal år i Ockelbotrakten. Det sitter en VP B20 Typ A, på 115 hp/100 drev där bak (antagligen orginal) med en fallförgasare. Hydrauliskt trimplan. Plastskrov med plastöverdraget (ser notat ut o konserverar fukt) trädäck, överbyggnad (med tonade rutor) och all inredning är i trä. Två kojplatser, org.fäste för bord? Förarplats på styrbord, orginalinstrument mm. Tanken som är bortkopplad pga "gegga" verkar vara utbytt.

Underhåll över åren: Träoljas varje år för att få liv i torr överbyggnad. Målar drev, rufftak osv vid behov. Ca vart 3:e år får jag byta startmotor. I år har jag bytt startmotor, tändningslås, läckande bensinpump, bränsleslangar, förgasarmembran samt kapell. Åh på det så upptäcker jag vattenläckage från avgaslimpan... Däcket behöver åtgärdas och motorn får inte tillräckligt med bensin fn. Det blir mer meka än åka båt tyvärr. Jag tror att båten är äldre än mitten 70-tal. Verkar vara en ovanlig modell. Kan den ha sålts som skrov+motor och resten som självbygge?

414. Lennart Ljung, Svenljunga

OS 14

Mysig,lättseglad båt som funkar både som motorbåt,(Jag har bara en el-motor men det räcker),och segelbåt. Jag köpte den i Gnesta nu i våras och nu ligger den i Holsjön utanför Svenljunga.

415. Lars Halvarsson, Sälen

Jag har köpt en HT16 -77, köpte den innan midsommar, har efter inköp i stort sett åkt varje helg sen dess, och kan konstatera att det är en väldigt trevlig båt går enormt stabilt och fint. Lite för svag motor i mitt tycke (suzuki 65) men får väl uppgradera mig längre fram. Allt el. har jag fixat till trimplan, lanternor, vindrutetorkare samt ett nytt kapell till båten. Det som återstår är nya sidorutor samt en grundlig rengörning/polering av båten,. Bra projekt under semestern!

416. Peter Örn, Enköping

B16 -78. Båten hittade jag inne i en lada hos en bonde. Sonen har haft den och kört med som ung. Nu är sonen heltidsbonde och har inte tid med båtliv. På båten sitter det en 70 hk Yamaha autolube och den går strålande.

417. Andreas Stjärnstrand. Näsum Skåne

OS19

Köpte den billigt då förra ägaren skurit av mast och centerbord och använt den som fiske båt!!!! Nu är den ombyggd med akterspegel och är under renovering. Just nu sitter det en Mariner 40hk men ska sitta en 10hk när den är klar. Ingen räzer men helt underbar att puttra runt i ivösjön med...

Hoppas att inga segelfantaster blir kinkiga då båten inte var en segelbåt när jag köpte den!!!

418. Robert Edvinsson, Värmdö

DC21

I fredags (31 juli -09) köpte vi vår DC21 årsmodell -76. Har haft många båtar och måste säga att jag är super impad av denna båt. Båten har en VP AQ 151 årsmodell 88. Vi är en familj med 2 barn och båten passar perfekt. Jungfrufärden gick över Nämdöfjärden i grov sjö och båten gick som en pråm. Vi ser fram emot många dagar på sjön med denna kultbåt.

419. Per Skånberg, Gnesta

 

T15 Riviera.

En luggsliten pärla som behöver kärlek...

420. Håkan Nordström, Oxelösund

B16

Risigt skick men ska bli kanon efter lite omvårdnad, köptes utan motor men ska hänga på en 70hk Evinrude.