• Blandat

 

 

Outnyttjade stuvutrymmen under DC21:ans durk.

Inskickat av medl.49, Ingemar Andersson.

 

Här kommer ett par bilder på hur jag gjorde i vår båt DC21.

 

Jag har kapat upp ett hål i durken på vardera sidan av bränsletanken. Det är tillräckligt djupa för att få platts med t.ex. batterierna.

 

 

I botten av facket lade jag en durk som går fram en bit längre än öppningen. På den sitter en frontvägg som hindrar att saker man förvarar där komma för långt fram.

 

 

Klubben tackar för bilderna, och tycker detta var en smart lösning på att ta vara på outnyttjade utrymmen i båten.

 

Ny pulpit till DC21 mfl.

Jag hade en liten och klen pulpit på in DC 21 och ville ha en ny något större och i 25 mm rör. Hade tur och hittade en båt med vad jag tyckte "rätt pulpit". Sedan letade jag verkstäder som var duktiga att svetsa rostfritt. Den mest prisvärda och trevligaste som dessutom hade båttillbehör som specialitet var Thimanders Rostfria AB Upplagsvägen 10 117 43 Sthlm, Tel: 08-744 12 44. Jag var orolig för hur jag skulle kunna göra en ritning åt dom, så jag tog ett par bilder på den pulpit jag ville ha och visade. Fick då i uppgift att ta några mått och malla av en böj på en bit kartong. Med det som underlag har dom nu gjort en perfekt pulpit till min båt dessutom till ett vettigt pris.

Den jag lät tillverka är "snubbelröret" rakare och något förskjutet framåt.

 Dessutom är det större fötter på stöttorna för bättre stabilitet.

Klubben tackar för bilder och info.

Tipps om förlucka till DC21.

Det tog mig ett tag att hitta en lämplig lucka och tänkte att någon mer kanske är intresserad.

Lewmar 44 low profile passade så gott som perfekt på vår 81:a. Minimal utjämning av nivån var allt som behövdes - inget såga alltså.

Klubben tackar för detta bidrag.